08 lutego 2012

sałatka z tortellini con funghi

...tak sobie wymyśliłam, że może jutro w pracy będę mieć ochotę właśnie na sałatkę z tortellini;]
Nic nadzwyczajnego przecież, bo z ogórkiem, cebulką czerwoną,  czy innymi smakołykami zielonymi, ale takie najprostsze sałatki chyba są najlepsze, jak są przekombinowane, to potem nie wiem co jem, maziaję z przyprawami czy co??;D
Zatem, podaję Wam szybki przepis;)

Przygotowanie: 20 min
Koszt : 15 zł


Składniki:
tortellini con fungi
ogórek zielony
czerwona cebulka
kukurydza z puszki
zielona pietruszka
1,5 łyżki majonezu 
kiełki rzodkiewki
3-4 główki rzodkiewki
sól, pieprz, bazylia




Tortellini gotujemy jakieś 15 minut, max, ważne by ich nie rozgotować.
W między czasie kroimy zielony ogórek, rzodkiewkę, czerwoną cebulkę. Mieszamy składniki razem, dodajemy kukurydzę, przyprawy, w tym kiełki...ja akurat dałam te z rzodkiewki, mogą też być z lucerny.
Drobno pokrojoną zieloną pietruszkę dodaję na koniec.
Jeszcze raz wszystko mieszam i już;p

Smacznego;)





2 komentarze:

  1. Fajna ta sałatka, wygląda pysznie, może być akurat pod grillowanie majowe;)

    pozdrawiam;]

    OdpowiedzUsuń
  2. dokładnie, mam nadzieję, że posmakuje;)
    zapraszam tym samym do przestania bycia anonimowym;))

    pozdrawiam serdecznie;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz;)